donderdag 29 oktober 2009

Zijn partners zo dom?

Partners denken dat zij meer in het huishouden doen dan hun partners denken dat zij doen. Dat ze samen 140 procent doen, zeg maar.

Wat zijn partners toch dom, dacht ik eerst.

Inmiddels denk ik dat ze allebei wel eens gelijk kunnen hebben. Want:
(1) Ik merk niet alles wat mijn partner doet, maar wel alles wat ik doe. Kan ik het helpen dat ik denk dat ik meer doe? We doen dus inderdaad samen 140 procent: het huishouden omvat meer dan ik wist!
(2) Mijn partner merkt wel wat ik doe, maar zij denkt dat dat mijn hobby is! Ik kook toch zo graag?! Ze heeft gelijk. Ik was zelfs best graag af, waar zij vaak helemaal geen zin in heeft.

Dit brengt mij op het punt dat wat ik als werk beschouw, voor jou misschien hobby en ontspanning is. Denk bijvoorbeeld aan Administreren, Autorijden of Afwassen. Misschien wil jíj dat als vrijwilliger doen, terwijl een ander er al lang zat van is.

Dat jij het hobby vindt, en ik werk, komt onder meer doordat jij kunt kiezen om het te doen, terwijl ik wel zal moeten.

Als vrijwilligerswerk een vrijwillige keuze is (ja toch?), dan zou je het misschien beter "vrijwilligershobby" kunnen noemen. Met alle respect, want de opdrachtgever zelf beschouwt het als werk.

Een vriend van mij ging nooit naar een sportschool, maar had een supergoed getraind lijf. Zijn geheim: af en toe als uitzendkracht trucks laden bij een grote pakketdienst. Zwaar werk, zweten en zwoegen! En geld toe! Ja, wat de één werk vindt, doet de ander voor de lol.

Stuur dit blogberichtje maar door aan zo'n sportscholier, of aan je partner, met een kusje. X

foto: weightlifting_jontunn_flickr_cc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten