donderdag 28 januari 2010

Jan Jansen en De Gouden ImpulsWie is Jan Jansen?

... Is hij een jongeman van 20 met een gat in zijn hand en een groot rijbewijs?
... Is hij een zelfstandige van 40 die zijn hand niet omdraait voor een administratief klusje?
... Of is Jan een mantelzorger van 60 die af zijn toe zijn handen wil laten wapperen buitenshuis?


Jan is in elk geval iemand die, net als iedereen, graag zelf zijn zaakjes bepaalt: wat voor werk hij doet, of welk vrijwilligerswerk hem leuk lijkt. En of hij bijklust om wat extra te verdienen, en daarnaast zijn buren helpt voor niks. Jan heeft verschillende talenten die hij wil inzetten op verschillende momenten.


Dat geldt toch voor heel veel mensen? Het wemelt van deze Jannen, en het zijn niet alleen maar mannen. Jan is misschien wel "Alleman", ofwel: iedereen.


De Gouden Impuls


Workpatch is genomineerd voor De Gouden Impuls, een prachtige prijs van de Gemeente Utrecht om de lokale economie en werkgelegenheid een impuls te geven. En daar ís Workpatch voor!


Doe-Het-Zelf-economie


Dat iedereen zijn eigen zaakjes kan regelen, op een eerlijke manier, met vertrouwde mensen. Dat is de missie van Workpatch. Workpatch gaat die lokale Doe-Het-Zelf-economie helpen tot stand brengen. Workpatch is namelijk een oplossing die vraag en aanbod van kortdurend lokaal werk bij elkaar brengt.


Onze nieuwe manier van matchen maakt dit makkelijk en aantrekkelijk. Als je iets wil laten doen, biedt je een klus aan. Als je iets wil doen, kies je welke klus je aanneemt. Deze afstemming verloopt via internet en mobiele telefoons. Simpel, maar het bestaat nog niet.


Achtergrond bij Workpatch


Workpatch is er voor alle burgers, zelfstandigen, bedrijven, overheden en instellingen - om te beginnen die van Utrecht. Want alles en iedereen heeft werk om te laten doen en heeft mogelijkheden om zelf werk te doen.


Veel van die wensen kun je nu niet realiseren op de manier die je zelf wilt. Vraag en aanbod van werk vinden elkaar niet zo soepel en makkelijk als het zou kunnen. Je krijgt bijvoorbeeld veel te veel of veel te weinig reacties op je advertentie of je sollicitatie. Of je bent afhankelijk van tussenpersonen die na 5 uur de telefoon niet meer opnemen. Lastig!


Workpatch is een grote stap naar een bloeiende economie en een sociale samenleving:

1. Veel meer en betere matches tussen vragers en aanbieders op de lokale arbeidsmarkt voor kortdurend werk. (En in het vervolg daarvan ook voor langer durend werk.)

2. De mogelijkheid om (betaald of onbetaald) klussen te vinden die goed bij jou en je wensen passen.

3. Een sluitend, onbevooroordeeld systeem om je reputatie als werkkracht op te bouwen.


Tot slot


Help je duimen dat we die Gouden Impuls krijgen? Des te eerder is Workpatch in de lucht.
Als je vragen hebt of een mening over Workpatch: voel je vrij om te reageren!

illustratie: ontwerp voor het openingsscherm van Workpatch op een mobiele telefoon