maandag 12 juli 2010
Lanceerbasis gezocht
Workpatch is ontwikkeld als krachtig instrument voor lokaal werk en de demoversie draait in private beta. Om Workpatch nu van de grond te krijgen is een launching partner nodig. Bijvoorbeeld een gemeentelijke overheid, een bedrijf of een instelling.
LANCEREN MET OVERHEDEN
Overheidsdienaren hebben haast per definitie een focus op het algemeen belang. Zij zien in Workpatch al snel een boel mogelijkheden voor iedereen: particulieren die elkaar kunnen helpen, vrijwilligerswerk dat gedaan wordt, bedrijven die aan werk komen, maar ook particulieren die een bedrijf weer uit de brand helpen, enzovoort. Waarbij mensen veel ervaringen met elkaar opdoen, en kunnen leren van het geven en ontvangen van feedback. Dat heeft positieve gevolgen voor de sociale contacten, voor de lokale economie, voor de zelfredzaamheid van mensen die nu vaak afhankelijk zijn van hulpverleners en makelaars om allerlei dingen voor hen te regelen. Niet voor niets noemen we Workpatch ook wel: het begin van de doe-het-zelf-economie.
LANCEREN MET BEDRIJVEN OF INSTELLINGEN
Anno 2010 zijn tal van bedrijven en instellingen zich scherp bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daar past Workpatch prima in - en tegelijk in hun kerntaken. We hebben bijvoorbeeld contact met een groot commercieel bedrijf, maar ook met een grote zorginstelling. Beide zien dat Workpatch erg tijdsbesparend kan zijn om allerlei taken te regelen, en hun personeelsmanagement te versimpelen. Tegelijk zien ze dat de grens tussen intern en extern vaag is. Allebei hebben ze af en toe mensen van buiten nodig - vakantiehulpen, invalkrachten, etc. Hun eigen mensen kunnen met Workpatch ook makkelijk elkaar helpen - gebaseerd op de onderlinge vertrouwensbanden die er zijn, en die Workpatch verheldert en versterkt.
Sterker nog: ze zien dat Workpatch ook nuttig is voor de buurten en plaatsen waar ze opereren - en ze zijn zich bewust van hun rol voor die omgeving. Hun lokale en regionale betrokkenheid is inmiddels onderdeel van hun beleid. Opeens maken zij het dan mogelijk dat veel meer partijen en instellingen elkaar weten te vinden, met elkaar samen dingen kunnen regelen. We noemen Workpatch daarom ook wel: het begin van de samenwerkingseconomie.
ONS DOEL
Onze launching partner krijgt een boel nut én goodwill als hij Workpatch helpt lanceren. Lanceren is niet iets eenmaligs, maar een tijdpad van ontwikkelen. Van een proef met weinig deelnemers en één soort gebruik, richting meer deelnemers en steeds diverser gebruik. In de loop van de tijd breiden we dus de functies van Workpatch uit. De launching partner kan aan het begin van dat pad de proef mogelijk maken: met gebruikers, met gebruikservaringen en zeker ook met zijn investering. Uiteraard geven we die launching partner daar een heel aantrekkelijk voorstel bij. We zijn selectief, want we willen dat Workpatch iets betekent voor die launching partner, maar ook dat die launching partner iets wil helpen realiseren dat "groter is dan zichzelf". Interessant genoeg verwijst dat criterium ook naar waarlijk leiderschap.
foto: NASA / Bill Ingalls: lancering van de Soyuz TMA-14 op 26 maart 2009, aan boord 3 kosmonauten die een poosje in het International Space Station gaan werken - het lijkt wel Workpatch...
Abonneren op:
Posts (Atom)