vrijdag 2 oktober 2009

Vrijwilligersorganisaties en Workpatch


Vrijwilligersorganisaties moeten altijd maar zien hoe ze aan nieuwe vrijwilligers komen. En hoe ze die mensen de goede dingen laten doen op het goede moment. Hoe ze ze met elkaar in contact brengen en laten samenwerken. Hoe ze die mensen erkennen voor hun werk. En vooral: hoe ze iedereen precies dát kunnen laten doen wat die persoon op dát moment kan en wil doen.

Er is vaak behoefte aan lange commitments (bijv. voor bestuurswerk), en er zijn een boel losse klussen in de uitvoering. Iedereen doet zijn best om te bemensen, te motiveren, te coördineren. Een boel vergaderingen, e-mails, voicemails en vaak ook teleurstellingen zijn er nodig om dingen van de grond te krijgen. Het goede doel en een goede sfeer laten die wonderen gebeuren!

Daar maak ik Workpatch dus voor. Om die wonderen vaker en makkelijker te laten plaatsvinden. Wat de realisatie van het doel dichterbij brengt en de sfeer bevordert. Van vele kanten wordt dit idee begrepen, ondersteund, aangemoedigd.

Dan moet er wel nog wat geld in gestopt worden om de software te maken. De eerste vijf vrijwilligersorganisaties die 25.000 Euro neerleggen, kunnen Workpatch dan zo van me krijgen.

En hoe haal ik die organisaties over de brug?

Na het spreken van achtereenvolgens @resourcerer, @stevenblom (ofwel @yaiks) en @reeuwijk, is het helder: ik heb een knettergoeie presentatie nodig. Iets met Powerpoint, suggereerden 2 van de 3 mannen mij. Grappig om het ooit zo verguisde presentatie-tool weer zo te horen ophemelen. Kun je Powerpoint eigenlijk op een Mac Powerbook draaien? Vast wel, een Mac kan alles.

Deze week ben ik begonnen aan die presentatie. Ik laat jullie wel meekijken en meedenken! Voor elke feedback zeg ik nu al: bedankt!

O en het Hoofd Vrijwilligersmanagement dat spontaan contact opneemt, krijgt een dikke reep Tony Chocolonely van mij. ONE for the road.

woensdag 30 september 2009


Workpatch my town (3)

Klus Stadsnatuur schoonmaken met schoolklas
Acties Schoonmaken | Werk met kinderen
Leuk Kinderen gevoel geven voor de natuur in hun eigen leefomgeving. Samen met 1 andere vrijwilliger. De onderwijzer(es) is erbij, en wij voorzien je van gereedschappen en materialen.

Tijd Maandag 26 oktober van 10 tot 13 uur.
Vergoeding Bedankt! en onkostenvergoeding vrijwilligers 1,50 Euro / uur.
Patcher Organisatie voor natuurbehoud.

Klik hier Ja, deze klus neem ik aan.Een korte wandeling door de stad leverde veel situaties op waar je een klus voor Workpatch bij kunt bedenken. Dit was nummer 3.

Had je willen klikken? Of vooral niet? Alle feedback helpt, bij voorbaat bedankt.